Ideální konferenční stolek je z masivu

Vybavujete obývací pokoj? Určitě by vám neměl chybět konferenční stolek, který je odkládací plochou na ovladače, telefony, jídlo a jiné důležité a nezbytné věci při relaxaci u sledování televize. V tomto článku se budeme zabývat tím, jak takový stolek vybrat, aby byl funkční a zároveň hezky vypadal.

konferenční stolek

Jak vysoký by měl být?

Jelikož nám stolek slouží zejména k odkládaní věcí a někdy i nohou, měli bychom věnovat pozornost jeho výšce, která nesmí být ani moc ani málo. Jako pomůcka slouží výška sedací soupravy, která určuje výšku i samotného stolku. Tímto rozměrem docílíme neustálého, a hlavně pohodlného kontaktu s odloženými věcmi. Nikdy bychom neměli ke konferenčnímu stolu vzhlížet nahoru, stejně taky nesmí tvořit bariéru při konverzaci s návštěvou.

Šířka a výška? Asi tak...

A trhu najdete opravdu značné množství stolků lišících se:

  • materiálem,
  • barvou,
  • kvalitou zpracování,
  • cenou.

První web s nábytkem na vás vybafne nabídkou stolků různých tvarů, jako například čtverec, kruh nebo trojúhelník. Vybírat bychom měli podle ostatního nábytku v místnosti, stolek by neměl příliš rušit a rozbíjet design interiéru. Při výběru bychom měli také zohlednit například využitelnost, tedy kolik toho na stolku budeme odkládat. Mnohdy máme odložený jen ovladač, telefon a sklenici vody. Naopak se najdou i tací, kteří potřebují odložit knihu, talíř s jídlem anebo notebook. Optimální velikost je taková, že není problém odložit pár šálků a dezertních talířků.

konferenční stolek

Je lepší dřevo, lamino nebo sklo?

Sáhneme-li po klasickém a kvalitním dřevu, jedná se o věčný nábytek, který snad nikdy nevyjde z módy. Nevyhovuje-li vám z nějakého důvodu dřevo, můžete se podívat po konferenčím stolku ze skla, který je velice moderní. Vždy je ale nutné materiál sladit s ostatním nábytkem a zařízením v domě či bytě. Pokud preferujete lamino, proč ne, ale dejte si pozor na ABS hrany, které jsou nezbytností.